HomePZO

De optimale co-creatie tussen werkgever en werknemer...

 

Persoonlijke Zorg en Ontwikkeling in één omgeving 

Jezelf ontwikkelen is niet alleen de verantwoording van de werkgever. Jij hebt verwachtingen en persoonlijke doelstellingen om je ambities waar te maken. Daarmee kun je naar jouw werkgever gaan en vragen of hij deze wil faciliteren.

Echter, daar hangt niet alleen een financieel aspect aan, maar ook de vraag of het in de ogen van de werkgever passend is bij zijn verwachtingen binnen de gevraagde prestatie.  

 

 

 


De overwegingen van de werkgever:

  • Als ik investeer in een medewerker zijn persoonlijke ontwikkelingen, wat is het terugverdieneffect en hoelang kan ik daarvan profiteren?
  • Is de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker ook passend in de organisatie op korte of lange termijn?
  • Wat als de werknemer in kwestie uitvalt tijdens of direct na deze investering? Daar zie ik niets van terug via mijn Zorgverzekeraar.

Wings to Perform PZO

Bovenstaande overwegingen vormen een drempel voor werkgevers om werknemers te ontwikkelen. Ons PZO is een concreet, maar vooral pragmatisch concept om deze wensen van de werknemer voor persoonlijke ontwikkeling, ook financieel vorm te geven. Groot voordeel daarbij is, dat de zorgkosten voor de werkgever voor 50% of meer verminderd kunnen worden.

Hoe dat kan? De sleutel voor dit unieke en innovatieve concept zit in de combinatie van ons aanbod. Wij komen het u graag uitleggen.

 

 Training i.s.m. Huis voor Beweging bij Min. SZW

 Powernap als start bij Training CTS Tata Steel

Energie delen 'Brandweer Tata Steel'

Maastricht Universiteit 'Het is jouw Agenda' i.s.m. Huis voor beweging

Go to top