HomeChangeChange Adoption

Wings Change Adoption...

Welke stappen zijn noodzakelijk om te komen tot daadwerkelijke verandering, privé en/of zakelijk? Waarom is het zo moeilijk te veranderen?

Uiteraard zijn hier vele (management)boeken over vol geschreven. Het internet staat vol met aanbiedingen van bedrijven die u graag “helpen” veranderingen door te voeren. Van persoonlijke verandering, stoppen met roken, meer sporten, afvallen etc., tot veranderingen / reorganisaties bij grote bedrijven.

Veranderen doet pijn, het loslaten van “oude” gewoontes roept weerstand op, onze hersenen zijn “geprogrammeerd” om ons zo weinig mogelijk te laten lijden waardoor we geen “noodzaak” voelen te veranderen. Ook zijn onze hersenen “gebaat” bij het beschermen van ons zelfbeeld, mislukkingen komen van “buiten”, succes komt vanuit ons zelf. Hiermee voorkomen onze hersenen depressiviteit en negatieve pijnlijke gedachten door veranderingen tegen te houden. Ontspanning is het gevolg, “het is niet jouw verantwoordelijkheid”, waarmee we onze hersenen “rust” gunnen.

Een mede bepalende factor in deze is dat onze gewoontes hebben geleid tot “sociale voordelen”, een belonende functie in sociaal verband, waardoor we moeite hebben deze los te laten. Om te veranderen dienen bovenstaande “excuses” te worden opgeheven. Dit doet pijn! Al weten dat er geploeterd, getwijfeld, geleerd en gefaald gaat worden, weerhoud ons ervan mogelijke veranderingen te willen doorvoeren.


Wings to Perform heeft hiervoor drie programma's, te weten:

                              

   Change adoption talent                      Change Adoption executive                        Change Adoption MKB


Om een goed beeld te krijgen van uw eigen beslissingsgedrag en dat van uw medewerkers, adviseren wij u om eerst de query's 'gedrag & werkveld' te maken. Deze zorgen voor een duidelijk vertrekpunt en vervolgens in een bij het programma horende Wings DNA dag, nemen wij u mee om het proces en de doelstellingen van de juiste motivatie te voorzien.

Go to top